NAGRADA ZA MLADE

'Uključi se!' i osvoji 5.000 kuna

31.10.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Otvoren je natječaj za Nagradu za mlade 'Uključi se!' koju Mreža mladih Hrvatske (MMH) dodjeljuje mladima od 15 do 30 godina za osobit doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini

Nagrada se dodjeljuje drugu godinu, a njome se želi potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u društvenim procesima na lokalnoj i nacionalnoj razini te odati priznanje iznimnom doprinosu mladih u izgradnji društva.

Nagradu dodjeljuje Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, a na svečanoj dodjeli u prosincu nagrađeni će dobiti statuu, priznanje i novčanu nagradu u vrijednosti pet tisuća kuna.

Kandidate za nagradu mogu predložiti pojedinci, udruge, institucije i ostale organizacije, a sve kandidature moraju se priložiti u pisanom obliku putem internetske stranice ukljucise.net, istaknuo je član Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske Marko Boko.

Uz popunjeni obrazac potrebno je učitati video u trajanju od jedne minute gdje je predstavljen rad kandidata, a rok za podnošenje prijava je 25. studeni.

Proces odlučivanja o dobitniku nagrade odvijat će se u dva kruga - u prvom krugu glasovat će javnost putem internetske stranice ukljucise.net, od 26. studenoga do 9. prosinca, a u drugom krugu peteročlano povjerenstvo odlučit će o pobjedniku birajući između pet kandidata koji su dobili najviše glasova na internetskom glasovanju.

Povjerenstvo će odluku o dobitniku nagrade donijeti sukladno kriterijima koristi djelovanja kandidata za širu zajednicu, inovativnosti i održivosti projekta te stupnju samoinicijativnosti i autonomije djelovanja mladih.

Prošlogodišnja pobjednica Ana Milovan istaknula je da nagrada predstavlja priznanje za ono što je dosad radila, da je dodatna motivacija da i dalje nastavi biti aktivna. Pozvala je mlade da se uključe u aktivnosti koje mogu pridonijeti društvenim promjenama te poručila da se ne srame svog aktivizma.