KONAČNO POVEZIVANJE

Ujedinjuju se dva HDZ-a u BiH?

28.10.2013 u 20:52

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da su dva HDZ-a u BiH u ponedjeljak na sastanku u Mostaru razgovarala i o mogućnosti ponovnog ujedinjenja dviju stranaka, kao jednome od tri modela buduće suradnje

'Mi smo razgovarali o tri oblika suradnje. Jedan je da ove dvije stranke idu ka konačnom povezivanju, drugi je da kao partneri djelujemo kroz Hrvatski narodni sabor i treći da djelujemo kao dvije političke stranke koje ne obvezuje ništa drugo do jednoga kodeksa političkog ponašanja koji bi trebao vrijediti na političkoj sceni', rekao je nakon sastanka Čović.

Dva stranačka izaslanstva tri su sata u Mostaru razgovarala u širem sastavu o dosadašnjim odnosima dviju stranaka i problemima koji se pojavljuju u odnosima nižih stranačkih tijela. U više navrata pokušavalo se ujediniti dva HDZ-a što nije polučilo rezultat.

Čovićevi sugovornici iz HDZ-a 1990., a prije svih predsjednik Martin Raguž, pojasnio je kako će o svim modalitetima suradnje konačne odluke donijeti stranačka tijela.

Čović i Raguž pojasnili su da su razgovarali o nizu otvorenih pitanja, a dvije stranke će o modalitetima dalje suradnje odgovor dati za mjesec dana. Postigne li se dogovor o jačanju ili pak o zadržavanju sadašnje strateške suradnje, očekuje se potpisivanje sporazuma dviju stranaka oko čega bi se obvezala ne samo vodstva nego i čelnici niših stranačkih tijela.