krim istraga

Uhićena dvojica Riječana s 25 kg marihuane

17.01.2020 u 14:13

Bionic
Reading

Primorsko-goranska policija uhitila je dvojicu hrvatskih državljana, u čijim domovima je pronađeno gotovo 25 kilograma marihuane i 58 grama kokaina, izvijestila je policija na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u petak u Rijeci

Dvojica muškaraca uhićena su u kriminalističkoj istrazi o preprodaji droge na širem riječkom području. Voditelj Službe kriminaliteta droga primorsko-goranske Policijske uprave Dalibor Jozinović rekao je da su dvojica privedenih, od 23 i 26 godina, predani pritvorskom nadzorniku i u tijeku je njihovo saslušanje.

Do sada nisu bili poznati policiji kao osobe koje se bave preprodajom droge, istaknuo je.

Uz drogu, u pretrazi njihovih domova je pronađena i materija za povećanje mase kokaina, dvije digitalne vage te 19.000 kuna i 4100 eura u gotovini.

Ova akcija je nastavak djelovanja primorsko-goranske policije na suzbijanju zloporabe droga. Zaplijenjena droga bi završila na ulicama Rijeka, a vjerojatno i šire. I dalje se trudimo da droga u Rijeci bude što teže dostupna, rekao je Jozinović.

Naglasio je da su tijekom 2019. godine na području PU primorsko-goranske prijavljena 292 kaznena djela zloporabe droga, 86 počinitelja je privedeno, a droga je zaplijenjena u 1048 slučajeva, i to ukupno 11 kilograma marihuane, oko šest kilograma amfetamina i više od kilogram MDMA.

Uz to, evidentirano je i 886 prekršaja neovlaštene proizvodnje i posjedovanja droge za osobnu upotrebu, rekao je.

Na konferenciji za novinstvo je predstavljen i policijski pas za otkrivanje droge Kastro, dvogodišnji mješanac belgijskog i njemačkog ovčara. U ovu PU je stigao u studenom prošle godine, već je sudjelovao u tri akcije pronalaska droge i predstavlja bitno pojačanje Službe kriminaliteta droga primorsko-goranske PU, rekao je Dalibor Jozinović.