na zagrebačkoj volovčici

Uhićen zatvorenik koji je u nedjelju pobjegao pravosudnoj policiji iz bolnice

20.01.2020 u 21:40

Bionic
Reading

Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec, koji je jučer pobjegao iz bolnice Sestara milosrdnica, uhićen je, javlja Dnevnik.hr

Zatvorenik, koji je u Remetincu boravio zbog krijumčarenja ljudi, 'pao' je na zagrebačkoj Volovčici, javlja Dnevnik.hr.

O svemu se oglasila i zagrebačka policija. 'U nedjelju 19. siječnja po dojavi pravosudne policije o bijegu zatvorenika iz medicinske ustanove zagrebačka policija intenzivno je tragala za muškarcem starosti 32 godine. Dan kasnije, večeras oko 20.50 sati, zagrebački policajci pronašli su ga na Borongajskoj ulici u Zagrebu, uhitili te će biti prepraćen u Zatvor u Zagrebu', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, državljanin Srbije Ivan Đorđević jučer je pobjegao pravosudnim policajcima iz KBC Sestara Milosrdnica gdje mu je ukazivana liječnička pomoć.

Zatvorenik je bio u KBC-u Sestara milosrdnica zbog gutanja stranog tijela, točnije baterije, i bolovima u abdomenu, a bio je u pratnji pravosudne policije kako i nalažu mjere osiguranja. No, prilikom korištenja WC-a zatvorenik nije bio vezan, kazala je danas pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero, koja je najavila da su protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenuti stegovni postupci.

'Bijeg se dogodio zbog propusta u sigurnosti, pokrenuli smo stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koja su bila na osiguranju istražnog zatvorenika, obzirom da nisu primijenili sve potrebno za osiguranje', rekla je Špero.

Kazala je kako je zatvorenik na WC išao više puta. 'Ali, posljednji put je uspio preskočiti zid i otići u prostoriju iz koje se uspio udaljiti', dodala je.

Zatvorenik je prije korištenja WC-a bio vezan za ruke i noge, a tijekom korištenja WC-a pravosudni policajci nisu čuli otvaranje prozora ili slično.

'Kada su primijetili da više ne uzvraća pozive iz WC-a tada su išli ući u prostoriju. Nešto teže su se otvorila vrata i onda su tek primijetili otvoreni prozor', ustvrdila je Špero.

Procjena pravosudnih policajaca bila je da je zid koji dijeli prostorije bio dovoljno visok te da je nemoguće za ga zatvorenik njegovih fizičkih osobina može preskočiti.