cure detalji

Zatvorenik koji je jutros pobjegao iz bolnice već je jednom bježao policiji

20.01.2020 u 14:46

Bionic
Reading

Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec koji je jutros pobjegao iz bolnice Sestara milosrdnica, nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudima, već je jednom bježao policiji. U tijeku je potraga za njim

Zatvorenik iz Remetinca pobjegao je jutros iz bolnice Sestara milosrdnica, a potraga za njim je u tijeku. On se pravosudnim policajcima požalio kako je 'nešto progutao' i tražio da ide na WC. Riječ je o nepravomoćno osuđenom 31-godišnjem državljaninu Srbije na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudima uhićenom prošloga lipnja na autocesti A1 u blizini odmorišta Janjče, piše Dnevnik.hr.

Tada je upravljao kombijem za koji je policija smatrala da koristi za krijumčarenje ljudi. Policijski timovi su ga u vozilima i svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti, ali se vozač na to oglušio. Naglo je povećao brzinu i nastavio bježati autocestom u smjeru Zagreba. Pri tome je u nekoliko navrata pokušao izgurati policijsko vozilo s kolnika.

Policija ga je nakon 20-minutne potjere uhvatila nakon naplatnih kućica Lučko gdje je bila postavljena blokada. Kombijem je tada vozač prvo probio rampu i pri punoj brzini se zabio u dva policijska vozila, što ga je onemogućilo u bijegu.

Vozač je uhićen, a pregledom tovarnog prostora policija je pronašla 33 nezakonita migranta.