KRAJ POTRAGE

[VIDEO] Uhićen bjegunac Ivan Božić i još tri osobe s kojima je zatečen u kući; prijeti mu velika zatvorska kazna

01.12.2022 u 16:54

Bionic
Reading

Splitska policija izvijestila je da je oko 16:40 sati pronađen te uz uporabu sredstava prisile uhićen 29-godišnji bjegunac Ivan Božić, za kojim se tragalo od jučer. Uhićene su još tri osobe koje su zatečene s 29-godišnjakom, navela je policija

Informaciju o uhićenju prethodno je objavila Slobodna Dalmacija. Mladić koji je jučer automobilom udario 20-godišnjeg policajca u Splitu uhićen je kod trgovačkog centra Solin Građa u blizini Inine postaje, javila je Slobodna, čiji je izvor kazao da Božić nije imao šanse.

VLADIMIR DUGANDZIC / CROPIX Izvor: Cropix

'Pokušao se sakriti u jednoj kući. Operativnim radom smo saznali gdje je i uhitili ga. Nije bilo pregovora', rekao je izvor koji je sudjelovao u potrazi za bjeguncem.

Božića i još dvojicu uhitila je specijalna policijska postrojba. Zajedno s ostalih troje uhićenika, bjegunac je priveden u glavnu zgradu Policijske uprave Splitsko-dalmatinske na kriminalističku obradu.

Potvrdu o uhićenju Hini je dao zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Srdarević.

  • +7
Policijska potraga za Solinjaninom Ivanom Božićem Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Tijekom uhićenja Božić nije pružao otpor policiji.

HRT-ova novinarka Ivana Šilović javila je u Dnevniku HTV-a da je Božić uhićen u jednom stanu u Solinu, između trgovačkog centra i Inine postaje.

'Božić ima popriličan dosje, u rujnu mu je oduzeta vozačka dozvola, a već je otprije poznat policiji zbog niza prekršaja. Ako se ovo okarakterizira kao pokušaj ubojstva, a znalci kažu da hoće, moguće je da mu se odredi kazna od 10 do 40 godina zatvora', javila je Šilović.

U bijegu se nalazio od srijede u jedan sat poslije ponoći nakon što je u Ulici Domovinskog rata svojim vozilom oborio 20- godišnjeg policajca koji je u bolnici završio sa teškim i po život opasnim ozljedama.

Tijekom jučerašnjeg jutra dežurna je liječnica Jedinice za intenzivno liječenje KBC- a Split medijima rekla da je policajac stabilno, a prema najnovijoj informaciji se probudio i kontaktirao s liječnicima pričajući s njima o nesreći.

Za to vrijeme Božić je bio u bijegu zbog čega su u potjeri za njim bili angažirani svi rodovi policije.

Zbog toga su se u srijedu stvorile brojne gužve u prometu, policija je pregledavala sva vozila ne bi li ga pronašla. Uz to što su provjeravali sve ulaze i izlaze iz grada policija je svoju potragu proširila i na Šibensko-kninsku županiju s obzirom da je Ivan Božić porijeklom iz sela Čvrljeva kod Unešića, pa je postojala šansa da je pobjegao upravo tamo.

Mjesto gdje je Božić oborio prometnog policajca u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic

Policija je u srijedu ujutro prvo objavila snimke s nadzorne kamere na kojima se vidi Golf koji prolazi Ulicom Domovinskog rata. Ubrzo su detektirali i vozača, te javno objavili njegovu fotografiju moleći građane za pomoć. Tijekom ranog popodneva Golf je pronađen u Solinu blizu mjesta gdje Božić živi sa svojom obitelji. Građani su im se počeli javljati, a neki od njih su čak tvrdili da su ga vidjeli kod splitske bolnice na Firulama. Iako su tamo ubrzo stigli naoružani specijalci Božića nisu pronašli.

Božićev otac Ante je preko medija pozvao svog sina da se preda policiji i otkrio kako se Ivan čuo sa sestrom raspitivajući se o zdravstvenom stanju mladog policajca, no i da se boji odmazde.

Inače, glasnogovornica splitske policije je u 16.30 sazvala konferenciju za medije na kojoj je govorila o tome kako još uvijek traje intenzivna potraga za bjeguncem, a gotovo u isto vrijeme Božić je bio uhićen.