nova akcija

[FOTO] USKOK i policija objavili još neke detalje o privođenju direktora zagrebačkih Gradskih groblja: Uhićeno je pet osoba

14.07.2021 u 08:58

Bionic
Reading

U Dubrovniku je uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota, doznaje RTL.

U ovim trenucima Šegotu voze iz Dubrovnika za Zagreb. Još nisu poznati detalji zbog čega je Šegota uhićen, javlja RTL.

Navodno je uhićeno još nekoliko osoba koje se sumnjiče i za davanje mita, a među njima su kako se neslužbeno doznaje i djelatnice zemljišno-knjižnog odjela jednog suda, javlja Večernji list. Kako se neslužbeno doznaje uhićena je Ana Marija Končić, voditeljica Zemljišno knjižnog odjela u Sesvetama.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je privedena i sestra Patrika Šegote, Tamara Šegota. Navodno je sporno njezino poslovanje preko tvrtke Notitia s jednim građevinskim poduzetnikom koji je obavljao radove i za Gradska groblja.

N1 doznaje da pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša, koji nije došao na posao. Također, pretresaju sobu bivšeg ravnatelja Groblja, Patrika Šegote, koji je sad u Zagrebparkingu.

Radi se o mogućim malverzacijama s javnom nabavom, pogodovanju i zloporabi položaja.

  • +2
PNUSKOK pretresa urede u Gradskim grobljima Zagreb, uhićen bivši ravnatelj Patrik Šegota Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

O svemu su se oglasili USKOK i policija. 'Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost', stoji u priopćenju USKOK-a.

Policija u svom priopćenju kaže da je na području tri policijske uprave uhićeno pet osoba. 'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom', stoji u priopćenju policije.

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.

Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

  • +2
Patrik Šegota Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Uhićenje je uslijedilo nakon antikorupcijske akcije u kojoj je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Prvog srpnja Uskok i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Priopćenja Uskoka i policije tek se očekuje.