patrik šegota

Šef Gradskih groblja u Zagrebu nakon afere kućice povukao ostavku i vraća se na posao?

30.11.2020 u 10:17

Bionic
Reading

Iako je zbog medijskih napisa o kućicama na Mirogoju podnio ostavku, donedavni voditelj podružnice Gradska Groblja Patrik Šegota tu je ostavku sada odlučio povući, javlja Nova TV

'Nastavno na napise u sredstvima javnog priopćavanja vezano uz nalaz kontrolnog ureda Grada Zagreba, koji je izvršio izvide u podružnici Gradska groblja, te dostavio pozitivno izvješće u kojem je jednoznačno navedeno da u podružnici nisu pronađene nikakve nepravilnosti, želimo vas izvijestiti da je gospodin Patrik Šegota u dogovoru s gradonačelnikom Milanom Bandićem odlučio povući ostavku i nastavit će obnašati funkciju voditelja podružnice do isteka četverogodišnjeg mandata', stoji u dokumumentu kojeg je na Twitteru objavila reporterka Nove TV.

Iz Zagrebačkog holdinga šalju pak demantij i kažu da Zagrebački holding d.o.o po pitanju novih promjena u rukovodstvu Gradskih groblja nije poslao nikakvo priopćenje predstavnicima medija. 'Podsjećamo da su sve aktualne informacije dostupne na internetskoj stranici Zagrebačkog holdinga d.o.o.', stoji u priopćenju medijima. A na stranici Zagrebačkog holdinga stoji da je v.d. šef Gradskih groblja i dalje Roko Gruja, koji je naslijedio Šegotu nakon ostavke.

Podsjetimo, Šegota je ostavku podnio zbog afere kućice. Naime, kako je pisao 24 sata Gradska groblja su raspisala javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta za prodaju cvijeća i svijeća na četiri unosne lokacije na Mirogoju. Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana su pobijedile četiri tek osnovane tvrtke koje su ponudile u kunu istu cijenu mjesečnog najma: 3510 kuna.

A to je bilo samo 10 kuna više od drugog najboljeg konkurenta. Brzinski su postavljene i kućice za prodaju svijeća i cvijeća prije blagdana Svih svetih. Otkriveno je da sve četiri tvrtke ne posluju na lokacijama odnosno da su sve četiri su prepustile svoje poslovanje obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić.

Dugogodišnji prodavači na Mirogoju su upozorili da vjeruju da je sve namješteno, a Šegota je tvrdio da je sklopljen izvrstan posao i da on nema ništa s davanjem u podnajam.