GASILA I DVA KANADERA

Ugašen veliki požar kod Dubrovnika

19.07.2009 u 18:46

Bionic
Reading

Prema posljednjim informacijama, požar koji je u nedjelju poslijepodne izbio u naselju Ljubač kod Dubrovnika lokaliziran je i ugašen u 19.30 sati, potvrdili su iz dežurstva Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci

Požarište koje će cijele noći biti pod prismotrom prostire se na 48 hektara površine prekrivene niskim raslinjem i šumom. Razlog izbijanja vatre o kojoj je dojava u centar 112 Dubrovnik stigla oko 17 sati nije poznat.

Dva kanadera, puni sastav Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i više pripadnika lokalnih DVD-ova s dvadesetak vozila angažirani su na gašenju požara. Potpomognut jakim vjetrom, požar koji ni u jednom trenutku nije ugrozio obiteljske kuće planuo je oko 16.30 sati i počeo se širiti prema moru. Vatra nije zaprijetila hotelskom kompleksu Radisson bu resort, poznatom i kao Vrtovi sunca, na obali u naselju Orašac.

U požaru koji je u nedjelju oko 13 sati izbio u blizini mjesne crkve u Grebaštici izgorjela je do 18:50, kada je ugašen, površina od 300 x 150 metara terena obraslog travom, niskim raslinjem, borovom šumom i maslinicima. Na intervenciju su izašle snage JVP-a Šibenik i DVD-a Grebaštica, Brodarica, Primošten i Zablaća s ukupno 7 vozila i 28 vatrogasaca, piše Slobodna Dalmacija.