NOVI POTEZ

Udruga Franak tražit će od Sabora da opozove Vujčića

27.04.2015 u 22:58

Bionic
Reading

Najžešći kritičar guvernera HNB-a koji traži njegovu ostavku je udruga Franak koja okuplja gotovo 60.000 građana kojih je pogodio rast tečaja švicarskog franka i koji su se zbog naglo povećane rate našli u problemima.

Guverner je odgovorio da od ostavke neće biti ništa a predstavnik Udruge Božo Ivošević najavio je u RTL Direktu da će od Sabora tražiti pokretanje procedure opoziva.

'Pravo je gospodina guvernera da ostavku da ili ne da. Mi ćemo pokušati koliko je u našoj moći pokrenuti, odnosno nagovoriti Sabor da pokrene proceduru opoziva guvernera Vujčića. Guverner Vujčić nas je podsjetio na predatorski tržišni mehanizam gdje su sav rizik i svu odgovornost banke prebacile na isključivo klijenta, dok same banke iz ove krize izlaze potpuno neoštećene i s milijarde kuna dobiti i zarade', kazao je Ivošević.

Upitan zašto sada viču Vladi da su lopovi ako je ova Vlada fiksirala tečaj franka Ivošević je kazao kako je to 'bilo upućeno uglavnom bankama i HNB-u'

'Ovi prosvjedi sada, ukoliko Vlada i premijer žele riješiti ovaj problem, njima su dobili vjetar u leđa. Od svojih građana su dobili alibi da krenu u konačno rješavanja problema dužnika', istaknuo je Ivošević i dodao da rješenje vidi u ispunjavanju njihovih pet zahtjeva.

'To je identično prvostupanjskoj presudi suca Dobronića sa Trgovačkog suda u Zagrebu', zaključio je Ivošević.

379273 ,379238 ,379129 ,379100