skromna svečanost

Udala se Malala Yousafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir

09.11.2021 u 21:30

Bionic
Reading

Malala Yousafzai, aktivistica za pravo djevojčica na obrazovanje i dobitnica Nobelove nagrade za mir koja je 2012. kad je imala 15 godina preživjela talibanski napad, udala se, objavila je u utorak na društvenima mrežama

Danas 24-godišnjakinja koja živi u Velikoj Britaniji, objavila je da su se ona i suprug kojega identificira samo kao Assera, vjenčali u Birminghamu i proslavili u domu s njihovim obiteljima.

"Danas obilježavam dragocjen dan u svom životu. Asser i ja razmijenili smo zavjete i bit ćemo životni partneri", napisala je na Twitteru.

Malala nije otkrila druge informacije o suprugu, no internetski korisnici kažu da je on Asser Malik, generalni menadžer pakistanskog Centra za kriket.

Malala je obožavana u mnogim dijelovima svijeta, posebno na Zapadu zbog hrabrosti i rječitosti u obrani prava žena i djevojčica.

U Pakistanu njezin aktivizam podijelio je javno mnijenje.

Reuters napominje da je još u srpnju u intervjuu za britanski Vogue Malala rekla da nije sigurna u to hoće li ikada sklopiti brak.

"Ne razumijem zašto se ljudi vjenčaju. Ako želiš imati nekoga u svom životu, zašto moraš potpisati papir, zašto to ne može biti partnerstvo", zapitala je.

Te njezine riječi naišle su tada na snažnu kritiku društvenih medija u Pakistanu.