KUĆA STRAVE I UŽASA

Učitelj živio sa stotinama živih i mrtvih pitona

30.01.2014 u 11:50

Bionic
Reading

Policija je u kući u predgrađu mjesta Santa Ana u Kaliforniji pronašla stotine živih i mrtvih pitona. Uhićen je i vlasnik kuće, učitelj William Buchman, te optužen za nesavjesno postupanje prema životinjama

Policiji su ga prijavili susjedi jer se iz kuće širio nepodnošljiv smrad. 'Toliko je smrdjelo da sam se osjećao kao da ću se morati tuširati tjedan dana da ga isperem', kazao je policajac Anthony Bertagna. Dodao je da su se zmije nalazile posvuda po kući.

Policija je priopćila, prenosi Guardian, da je pronađeno preko 400 zmija od kojih je najmanje 220 uginulih. Također je bilo mnogo miševa i štakora. Vlasti su navele da je učitelj živio sam otkako mu je majka umrla prije nekoliko godina.

Svaka zmija je bila evidentirana po imenu i vrsti, a optuženi je kazao policiji da ih je uzgajao radi prodaje. Vrijednost pitona zatečenih u kući kreće se oko 100 tisuća dolara. 'Kuća strave i užasa: To je najbolje opisuje. Posvuda su se nalazile uginule zmije… mrtve u razmaku od prije mjesec dana do tek uginulih. Zaraženi su miševi i štakori bili su posvuda po kući. Bilo ih je i uskladištenih u cijevi te su se međusobno jeli', kazala je Sondra Berg, šefica odjela za životinje policije grada Santa Ana. Neke od zmija bile su živi kosturi, navodi policija, dok su druge, tek nedavno uginule, bile prekrivene muhama i crvima.