novi detalji

Ubojica iz Las Vegasa možda je imao pomagača

05.10.2017 u 10:47

Bionic
Reading

Napadač iz Las Vegasa Stephen Paddock proveo je 'više desetljeća nabavljajući oružje i municiju i vodeći tajni život' prije nego što je u nedjelju masovnom pucnjavom usmrtio 58 ljudi na glazbenom festivalu, otkrio je šerif Joseph Lombardo, a prenosi dpa u četvrtak

Šerif je na konferenciji za medije u srijedu na kojoj je izvijestio o novim saznanjima opisao 64-godišnjeg napadača kao 'uznemirujućeg i opasnog', te je otkrio da je u njegovu automobilu ispred hotela Mandalay Bay nakon napada pronađeno 1600 komada streljiva i nekoliko kutija s eksplozivima.

Lombardo je izjavio da je u 'pedantno planiranom' napadu ozlijeđeno 489 ljudi, što je pad ranije brojke od više od njih 500, piše dpa. 

Reuters prenosi objavu FBI-ja da nitko drugi nije pritvoren vezano za ovaj zločin, no šerif Lombardo smatra kako je teško povjerovati da je samo jedna osoba mogla sastaviti toliku količinu oružja. 

'Morate pretpostaviti da je u nekom trenutku imao pomoć', istaknuo je na konferenciji za medije. 

Posebni agent FBI-ja za Las Vegas Aaron Rouse naglasio je kako u slučaju da Paddock nije imao pomoćnika ne postoje dokazi da je riječ o terorističkom napadu

  • +3
Pucnjava u Las Vegasu Izvor: Reuters / Autor: STEVE MARCUS

Policija je na tri lokacije koje je pretražila pronašla skoro 50 komada oružja, a gotovo polovica je pronađena u hotelskoj sobi. Dvanaest pronađenih pušaka na sebi su imale takozvane uređaje bump-stock koji ubrzavaju ispaljivanje metaka i time 'glume' automatske puške, prenosi Reuters. 

Istražitelji razmatraju postojanje mogućnosti da je Paddockova kupnja više od 30 komada oružja u listopadu 2016. bila potaknuta nekim događajem u njegovu životu.