BIN LADEN NAKON NAJAVE POGUBLJENJA

'Ubit ćemo svakog Amerikanca kojeg ulovimo'

25.03.2010 u 22:08

Bionic
Reading

Vođa al Kaide Osama bin Laden zaprijetio je da će ubiti svakog Amerikanca kojeg njegova mreža uhvati ako se pogubi Haleda Šeika Mohameda, organizatora napada 11. rujna i njegove pomoćnike, u audioporuci koju je u četvrtak objavila TV postaja al Džazira

U poruci američkom narodu Bin Laden tvrdi da predsjednik Barack Obama 'nastavlja politiku svog prethodnika, eskalacijom u Afganistanu i nepravednim postupanjem s našim zatvorenicima, ponajprije s junakom Haledom Šeikom Mohamedom'.

'Bijela kuća najavila je da ga kani pogubiti', rekao je.'Kada Sjedinjene Države donesu tu odluku, donijele su odluku da će pogubiti svakog Amerikanca kojeg zarobimo', upozorio je vođa al Kaide u kratkoj poruci koju je objavila katarska postaja.

Usto je osudio američku politiku na Bliskom istoku: 'Političari u Bijeloj kući i dalje nam nanose nepravdu podupirući Izraelce koji su okupirali našu zemlju, Palestinu', kazao je.

Haledu Šeiku Mohamedu, koji se sam proglasio 'mozgom' terorističkog napada na SAD u kojem je poginulo gotovo 3.000 ljudi, i četvorici njegovih suoptuženika trebaju suditi građanski i posebni vojni sud, ali se još ne zna kada.

Bijela kuća je u četvrtak izjavila da vođa Al Kaide, Osama bin Laden nema što širiti osim mržnje, komentirajući njegovu novu audio poruku sa svježim prijetnjama Amerikancima.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs, kazao je novinarima koji su pratili predsjednika Baracka Obamu na letu za Iowu u zrakoplovu Air Force One, da neće izravno komentirati Bin Ladenovu audio poruku koju je emitirala arapska televizija Al-Džazira.

'Predsjednik je opravdano povećao naš tempo i vrši pritisak na Al Kaidu. Vidimo da Al Kaida nema ništa za širiti osim mržnje i zato će administracija nastaviti pritisak da uništi Al Kaidinu mrežu', rekao je Gibbs.