DESETOMJESEČNA TORTURA

U zatočeništvu držali 17-godišnju djevojku

13.07.2009 u 12:40

Bionic
Reading

Bjelovarska policija podnijela je kaznene prijave protiv 48-godišnjakinje i 19-godišnjaka koji su više od deset mjeseci u zatočeništvu držali maloljetnicu iz Mađarske, izvijestila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava

Krim obradom uz suradnju mađarskog Veleposlanstva utvrđeno je da su osumnjičeni od početka rujna prošle do 10. srpnja ove godine 17-godišnju djevojku držali zatočenu u stanu iz kojeg nije mogla ići bez njihova nadzora. Onemogućavali su joj bilo kakav kontakt s drugim osobama, osim, uz njihov nadzor, telefonskih razgovora s majkom u Mađarskoj.

Budući da nije bila u posjedu svojih osobnih isprava ni novca, djevojka u strahu od osumnjičenih nije niti pokušavala pobjeći, a pronašla ju je policija tijekom premetačine stana i drugih prostorija 10. srpnja. Sutradan, 11. srpnja je preko Veleposlanstva Republike Mađarske vraćena u Mađarsku.

Protiv osumnjičenih za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode 17-godišnjoj mađarskoj državljanki kaznena prijava podnesena je Općinskome državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru.