objavio stožer

U Zagrebu 49 novooboljelih od koronavirusa

06.10.2020 u 11:53

Bionic
Reading

U Zagrebu je u zadnja 24 sata utvrđeno 49 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim rekla je da su u protekla 24 sata proveli 871 testiranje, pri čemu je zabilježeno 49 novooboljelih, a 283 osobe dobile su mjeru samoizolacije.

Od novooboljelih, njih 20 zasad ima negativne epidemiološke anamneze, 20 osoba su kontakt od prije pozitivnih osoba, kod jedne osobe je mogućnost izlaganja prilikom hospitalizacije, kod tri osobe je mogućnost izloženosti na obiteljskim svečanostima. Četiri osobe su doputovale s područja Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Austrije. Kod jedne osobe obrada je još uvijek u tijeku.

U posljednja 24 sata zabilježena je i jedna pozitivna djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba, rekla je Rotim.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika i jedne učiteljice osnovnih škola te je mjera samoizolacije određena za 48 učenika osnovnih škola.

Trenutno su u Zagrebu 474 aktivna slučaja, a 2239 osoba se nalazi u samoizolaciji.