traži se dobavljač

U zagrebačke vrtiće stiže 27 tisuća pari besplatnih papuča

23.05.2018 u 15:15

Bionic
Reading

U rujnu bi u zagrebačke dječje vrtiće trebalo stići 27 tisuća pari papuča. Gradonačelnik Milan Bandić i u novoj pedagoškoj godini odlučio je besplatno nabaviti obuću za baš sve polaznike zagrebačkih gradskih, vjerskih i privatnih dječjih vrtića

'Papuče su moja ideja!', prepucavao se prošle godine zagrebački gradonačelnik s gradskim HDZ-om oko toga čija je to ideja. Kako bilo, Grad Zagreb ponavlja taj projekt i u predstojećoj pedagoškoj godini 2018./2019.

Prije nekoliko dana raspisan je javni natječaj za nabavu 27 tisuća pari papuča za polaznike zagrebačkih dječjih vrtića, a procijenjena vrijednost mu je 2,7 milijuna kuna bez PDV-a. Pretpostavlja se kako će trošak nabave papuča na kraju biti viši od prošlogodišnjeg, kada je na natječaju izabran URIHO uz cijenu od tri milijuna kuna. Naime, Grad ove godine nabavlja četiri i pol tisuće pari papuča više nego prošle godine.

Uvjet je i ove godine taj da odabrani gospodarski subjekt ima najmanje 51 posto zaposlenih osoba s invaliditetom ili onih u nepovoljnom položaju.

Ove godine javni natječaj je raspisan na vrijeme pa se može pretpostavljati da će papuče dočekati djecu u vrtićima već u rujnu, na početku pedagoške godine. Prošle godine stigle su tek u studenom jer je natječaj za nabavu bio raspisan u rujnu.

Papuče će izgledati isto kao i prošle godine. Riječ je o višem modelu u nekoliko boja s dva čička, anatomskom tabanicom i gumenim potplatom.

  • +115
Sva lica Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL