VREMENSKA PROGNOZA

U većini Hrvatske djelomično sunčano, evo gdje se očekuju kiša i nevera

10.09.2017 u 08:00

Bionic
Reading

U većini hrvatskih predjela za nedjelju se prognozira djelomice sunčano. Promjenljivije na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, već od jutra ponegdje kiša, pljuskovi i grmljavina, a potom je prolazno moguća i u Lici, na srednjem Jadranu te u sjeverozapadnim predjelima. U drugom dijelu i prema kraju dana osobito je u Istri te na širem riječkom području moguća i obilnija kiša

 Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako, ponegdje i olujno jugo. Najviša temperatura uglavnom između 23 i 28 °C,  prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Vremenska prognoza za Zagreb predviđa djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom prema kraju dana je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša temperatura oko 26 °C.

Pomorski meteorološki centar DHMZ-a upozorava na mjestimične udare juga 35-45, u drugom dijelu dana do 50 čvorova, u noći će na sjevernom Jadranu oslabiti. Ponegdje mogućnost za nevere, uglavnom na sjevernom Jadranu, u noći i srednjem.

Ciklona sa središtem iznad Ligurskog mora širi dolinu s frontalnim sustavom prema Jadranu.

  • +8
Kiša u Rijeci i Zadru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: meteo.si

Prognoza za ponedjeljak

Za ponedjeljak, 11. rujna, u središnjim predjelima Hrvatske očekuje se djelomice, a u istočnim i pretežno sunčano. Drugdje promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a krajem dana i u Dalmaciji. Obilna kiša očekuje se u Istri i na riječkom području.

Puhat će umjereno do jako, mjestimice i olujno jugo.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 16 do 22, a najviša dnevna od 24 do 28, u Slavoniji do 31 °C.