KIŠNI TJEDAN

Temperature padaju i za 10 stupnjeva, evo kada ćemo se odmoriti od kiše

07.09.2017 u 06:50

Bionic
Reading

U nekim dijelovima Hrvatske kiša bi mogla potrajati i tjedan dana, no sunčani vikend neke će ugodno iznenaditi

Promjenljivo i pretežno oblačno, u zapadnim predjelima i osjetno svježije vrijeme donio je četvrtak.

Povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, u gorskim predjelima, te na dijelu srednjeg i osobito sjevernom Jadranu često obilna kiša, a moguće je i jače nevrijeme. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjereno i jako jugo koje će poslijepodne na sjevernom dijelu okrenuti na buru, mjestimice i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21, na Jadranu 22 i 27 Celzijevaca.

VRIJEME 7.9. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U glavnom gradu pretežno oblačno s povremenom kišom te zamjetno svježije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka uglavnom između 15 i 19 Celzijevaca. Prema trenutnoj prognozi nešto sunca u Zagrebu moći će se uloviti u subotu, kada se predviđa i rast temperature na 26 stupnjeva.

U Splitu kiša s rasponom temperature od 18 do maksimalna 23 stupnja, a takvo vrijeme moglo bi, prema podacima DHMZ-a potrajati i tjedan dana.

Rijeka se probudila na 17 stupnjeva, a tijekom dana temperatura bi se mogla popeti na 21 Celzijevac. U Rijeci, kao i u Splitu, vikend ne donosi odmor od kiše.

U Slavonskom Brodu temperatura zraka od 15 do 20 stupnjev, u subotu i nedjelju oblačno, ali bez padalina.

Petak u cijeloj zemlji donosi promjenjivo vrijeme, prijepodne ponegdje i pretežno oblačno. Povremena kiša, pljuskovi i grmljavina bit će češći, lokalno moguće i obilniji u Dalmaciji. U sjevernim kopnenim krajevima i na sjevernom Jadranu poslijepodne uglavnom suho.

  • +8
Kišna špica Izvor: tportal.hr / Autor: Auto

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, na moru slabo i umjereno jugo, ujutro na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na moru između 15 i 20, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 stupnjeva.

Frontalni poremećaj iznad naših krajeva donijet će pad temperature, osobito u središnjim predjelima Hrvatske. Kod meteoropata se može javiti glavobolja i manjak energije, a tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane. Tegobe će biti najizraženije na sjevernom Jadranu pa se preporuča izbjegavanje suvišnih napora.