VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite se na kišu i nevrijeme, no za vikend stiže poboljšanje

08.09.2017 u 07:45

Bionic
Reading

Tijekom petka u Hrvatskoj će biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Povremena kiša, pljuskovi i grmljavina uglavnom u prvom dijelu dana, a u Dalmaciji je moguće grmljavinsko nevrijeme, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a poslijepodne u većini krajeva uglavnom suho. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, na moru umjereno jugo, ujutro na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva. 

Vremenska prognoza Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DHMZ

Za vikend prognoziraju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uz više oblaka kiše i pljuskova s grmljavinom bit će uglavnom na Jadranu i uz njega.

  • +5
Kiša na gradskim ulicama Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Oborina će biti češća u prvom dijelu subote, a ponajprije u južnoj Dalmaciji moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar na kopnu slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno, ponegdje i jako jugo, poslijepodne na sjevernom dijelu jugozapadnjak i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 14, na Jadranu između 18 i 22. Najviša dnevna uglavnom od 22 do 26 °C.