ISTOČNA GRANICA

U tjedan dana otkriveno čak 30 ilegalaca

23.05.2011 u 13:22

Bionic
Reading

Samo u proteklom tjednu vukovarsko-srijemska policija zatekla je u nezakonitom prijelazu državne granice, a potom i uhitila 30 stranih državljana, uglavnom Afganistanaca i Pakistanaca

Policijsko izvješće doslovno svaki dan donosi nove podatke o ilegalnim migracijama na istočnim hrvatskim granicama, a nerijetko se događa da su među imigrantima koji preko Hrvatske traže put na zapad malodobne osobe, pa i djeca.

Jedna je skupina, otkrivena prilikom nezakonitog prelaska granice sa Srbijom proteklog vikenda, u potpunosti bila sastavljena od dječaka. Petorica su mladih Pakistanaca, naime, otkriveni nedugo nakon ulaska u Hrvatsku negdje na tzv. zelenoj granici.

I policijskoj izvješće od ponedjeljka donosi vijest o nezakonitom prelasku četvorice državljana Pakistana koji su u nedjeljno popodne otkriveni nedaleko sela Bapska. Protiv njih je odmah doneseno rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u našoj zemlji, te pokrenut postupak readmisije u Srbiju. Ukupno je proteklog tjedna u ilegalnom prelasku granice otkriveno 19 Afganistanaca, devet Pakistanaca i dva Libijca.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske je potvrđeno kako je samo u prva četiri mjeseca u nezakonitom prelasku državne granice otkriveno čak 190 'ilegalaca'. Tijekom cijele prošle godine na istočnim granicama u ruke policije palo je 349 osoba. Pretpostavlja se kako se uglavnom radi o ljudima koji bježe iz zemalja pogođenih ratovima, revolucijama i nemirima.