kod lokvi

U sudaru poginuo 49-godišnji motociklist, teretno vozilo oduzelo mu prednost

17.07.2021 u 15:14

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak kod Lokava, kada je teretno vozilo oduzelo prednost prolaska motociklu, smrtno je stradao 49-godišnji motociklist, izvijestili su u subotu, nakon očevida na mjestu nesreće, iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Utvrđeno da je 48-godišnji hrvatski državljanin upravljao teretnim vozilom marke „Volvo“ i priključnim vozilom marke „Menke“, delničkih registracijskih oznaka.

Krećući se iz smjera Homera prema Sopaču te dolaskom na raskrižje državne ceste 3 od Zagreba do Rijeke, prilikom uključivanja na tu cestu ozrokovao je prometnu nesreću.

Nije propustio vozila koja su se kretala tom cestom, nego je u raskrižju oduzeo prednost prolaska motociklu marke „Suzuki 750“, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin te se s njime izravno sudario.

Motociklist je udario u središnji dio teretnog vozila i pao na kolnik te je od zadobivenih ozljeda umro na mjestu nesreće.

Vozač teretnog vozila je zbog izazivanja prometne nesreće kazneno prijavljen, a utvrđivanje svih okolnosti nesreće se nastavlja, naveli su iz policije.