ARSENAL KOD ČAKOVCA

U stanu držao mine, streljivo i TNT

14.12.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Pravi arsenal oružja pronađen je u pretrazi stana i drugih prostorija koje u Ulici Vladimira Nazora u Podturnu u blizini Čakovca koristi 40-godišnji mještanin

ČAKOVEC - Policija je pronašla detonatorske kapisle, sporogoreći štapin, upaljače za protuoklopnu i protupješačku minu, 34 detonatora, protupješačku minu, dva pakiranja po 200 grama eksploziva TNT, pola kilograma lijevanog eksploziva, 20 grama plastičnog eksploziva, gotovo 500 komada raznog streljiva, prerađenu zračnu pušku, komplet za čišćenje puške i, kako je izvijestila policija, 'komad zamrznutog mesa nalik na srneći but', piše Večernji list.

'Na temelju istog naloga Županijskog suda u Varaždinu obavljena je i pretraga kuće i osobnog automobila koje koristi 48-godišnjak iz Celina. Pronađeno je puščano streljivo call 7,62 mm. Po završetku kriminalističkih istraživanja protiv 40-godišnjaka iz Podturna bit će podnesena kaznena prijava ODO-u u Čakovcu te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, a protiv 48-godišnjaka iz Celina slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu', kaže Krunoslav Gosarić iz PU međimurske, koji poziva građane da bez sankcija predaju oružje koje posjeduju ili pak da prijave one za koje znaju da ga nedozvoljeno drže.

U Podturnu se mogla dogoditi tragedija jer je 40-godišnjak držao minska punjenja zajedno s upaljačima! Time je u opasnost doveo i svoju obitelj. Kako doznajemo, policijska akcija provedena je nakon nekoliko slučajeva krivolova na tom području.