NAJVIŠE U SPLITU

U Splitskoj-dalmatinskoj županiji 99 novozaraženih, pozitivna djelatnica Kabineta župana

30.08.2020 u 13:50

Bionic
Reading

U Splitsko-dalmatinskoj županiji posljednja 24 sata zabilježeno je novih 99 koronavirusom zaraženih osoba, dok se trenutačno 1508 osoba nalazi u samoizolaciji, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite

Među novozaraženima je djelatnica Kabineta splitsko-dalmatinskog župana.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, obrađeno je 639 testova. Od 99 novopozitivnih na Covid infekciju iz Splita je njih 50, iz Sinja - osam, Kaštela - sedam, Solina - pet, Imotskog i Podstrane - po četiri, tri su zaražena u Dugom Ratu, a po dva u Zmijavcima, Trogiru i Podbablju.

Po jedna zaražena osoba je iz Hvara, Makarske, Omiša, Vrgorca, Hrvaca, Postira (Brač), Prološca, Pučišća (Brač), Runovića i Šestanovca.

"Od 99 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 36 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1508 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 58 Covid pozitivnih osoba, dok se tri osobe nalaze na respiratoru, a četiri u karanteni", izvijestio je Stožer.

Stožer je izvijestio i da je djelatnica Kabineta župana prema pristiglom nalazu brisa pozitivna na Covid infekciju.

"Djelatnica od četvrtka nije u kontaktu sa kolegama na radnom mjestu, a svi njeni kontakti se epidemiološki obrađuju", kazali su u Stožeru.

Tijekom posljednjih sedam dana u splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno je zaraženo 718 osoba, a umrlo je njih četvero.