OSMERO NA RESPIRATORU

U Splitsko-dalmatinskoj županiji opet najviše novozaraženih, raste broj hospitaliziranih

07.08.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 1248 obrađenih testova u subotu su 52 novooboljele osobe pozitivne na covid infekciju, a u bolnici se liječi 30 osoba, od kojih je osmero na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite

Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita (15), Kaštela (8), po četiri iz Omiša i Solina, te po tri iz Sinja, Trilja i Podstrane. Od ukupnog broja novooboljelih 33 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1151 osoba je u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 30 Covid pozitivnih osoba od kojih je osam na respiratoru, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Zagrebu 50 novih slučajeva covida-19

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u gradu je trenutno evidentirano 258 aktivnih slučajeva, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u "Štamparu" je obrađen 281 uzorak, od kojih je 19 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 27 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za njih sedam. Među 12 oboljelih navodi se moguća izloženost zarazi u drugim županijama - Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva korisnika.

Tijekom jučerašnjeg dana, na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 975 osoba. Na javni poziv se odazvalo 627 osoba.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ