koronavirus

[FOTO/VIDEO] U Saboru započelo cijepljenje 51 zastupnika, svoju dozu primio i Đakić, zastupnik koji je prebolio koronu

18.01.2021 u 13:13

Bionic
Reading

U Saboru RH započelo je cijepljenje. Za primanje cjepiva prijavio se 51 zastupnik, a prva je cjepivo primila Karolina Leaković. Cijepljenje su odbili zastupnici zeleno-lijevog bloka

Bojan Glavašević iz Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka najavio je da se članovi tog kluba neće cijepiti u Saboru, već su se prijavili za cjepivo kod liječnika opće prakse.

'Cijeli moj klub prijavio se kod liječnika opće prakse za cijepljenje, kad već bude red na nas. Nećemo se cijepiti dok ima onih kojima je to potrebnije', poručio je Glavašević na Twitteru.

I zastupnici Domovinskog pokreta smatraju kako je neprimjereno da se saborski zastupnici cijepe preko reda.

'Smatramo da zastupnici u Saboru nisu ugrožena skupina, eventualno oni koji su stariji od 65 godina. Kao jedna skupina ljudi, mi nismo posebno ranjivi. Neprimjeren je ovaj privilegirani raspored, to je dokaz da vladajući žive u nekom paralelnom svemiru', kazao je Stjepo Bartulica.

Video: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je šef Sabora Gordan Jandroković nekidan kazao kako će se cijepiti oni koji nisu preboljeli Covid i koji spadaju u rizične skupine, cjepivo je pred kamerama primio i Josip Đakić (HDZ), zastupnik koji je prebolio koronavirus i koji je imao teške simptome.

Koronu je uz njega preboljelo 35 zastupnika.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak u ponedjeljak je poručio da je cijepljenje protiv covida-19 jedini način na koji se životi ljudi mogu ponovno vratiti u normalu, a gospodarstvu i turizmu omogućiti da opet dišu.

"Mi ćemo se cijepiti i šaljemo snažnu poruku građanima da je nužno cijepiti se jer se jedino tako možemo vratiti u normalu i dati gospodarstvu da ponovno diše", poručio je Hrebak s konferencije za novinare u Saboru.

Istaknuo je da liberali uvijek žele biti na strani znanosti, nasuprot protivnicima cijepljenja, antiznanosti, fakenewsu te svim tezama i teorijama koje se šire društvenim mrežama i sve jače rastu.

"Želimo snažno poručiti da vjerujemo u znanost i cijepljenje koje je jedina alternativa bolesti covid-19, jer je to način na koji ponovno možemo svoje živote vratiti u normalu", kazao je.

  • +28
Saborski zastupnici cijepili se protiv Covida-19 Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL