SLAVLJE NA KVARNERU

U Rijeci zapaljena prva adventska svijeća, Opatija u Advent ušla čokoladom

03.12.2017 u 20:49

Bionic
Reading

Prvu svijeću na adventskom vijencu na Koblerovom trgu u Rijeci upalili su u nedjelju navečer riječki nadbiskup Ivan Devčić i djeca iz riječkog Centra za odgoj i obrazovanje, a početak Adventa označen je i u drugim kvarnerskim gradovima i naseljima.

Ukrase za riječki adventski vijenac izradila su djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje, a programu su još sudjelovali zbor Schola Cantorum, Frano Živković i Medea Market Sindik.

 Nadbiskup Devčić rekao je da je svjetlo važno u fizičkom smislu, ali i da je u ovoj noći važno i duhovno svjetlo, koje je za vjernike Isus krist, čiji rođendan ćemo uskoro proslaviti.

  • +2
Paljenje prve adventske svijeće na Koblerovom trgu Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

 U Rijeci i Opatiji je, kao i u većini kvarnerskih gradova, upaljena blagdanska rasvjeta i najavljen raznovrstan adventski program.

 Prva svijeća na velikom Adventskom vijencu na opatijskoj Slatini upaljena je u subotu, a prvi vikend prosinca prošao je i u znaku čokolade, čokoladnih delicija i programa na već tradicionalnom Festivalu čokolade.

  • +4
Započeo 12. Festival čokolade u Opatiji Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

 Tako su, prema podacima iz opatijske Turističke zajednice, početak Adventa i  tradicionalni Festival čokolade tijekom vikenda u Opatiju privukli oko 20.000 posjetitelja, od kojih je dio boravio u nekom od 17 otvorenih hotela.