OGLASIO SE MVEP

U potresu u Indoneziji nema žrtava iz Hrvatske

06.08.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Prema za sada dostupnim informacijama, u potresu koji je u nedjelju pogodio Indoneziju, među poginulima i ozlijeđenima nema hrvatskih državljana, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova putem Veleposlanstva RH u Indoneziji u kontaktu je sa skupinom hrvatskih državljana koji se nalaze na Baliju i koji su potvrdili da su dobro te za sada nitko od njih nije zatražio konzularnu pomoć, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ističe da će nastaviti pratiti situaciju, a Veleposlanstvo RH u Indoneziji bit će na raspolaganju za konzularnu pomoć svim hrvatskim državljanima koji to zatraže kao i članovima njihovih obitelji.

Hrvatskim državljanima koji se nalaze kao i onima koji planiraju putovanje u Indoneziju MVEP preporuča dodatni oprez na područjima zahvaćenim nedavnim erupcijama vulkana i potresa. Također savjetuje da situaciju prate iz svih dostupnih izvora, a u slučaju izvanredne situacije da se pridržavaju uputa nadležnih institucija i lokalnih vlasti.

U potresu magnitude 6,9 stupnjeva koji je u nedjelju pogodio indonezijski otok Lombok poginulo je po zadnjim podacima 98 osoba, više stotina je ozlijeđenih, a evakuirano je više od 10.000 ljudi, među kojima stotine turista.

Potres Indonezija Izvor: Pixsell / Autor: Muhammad Fauzi Chaniago/XINHUA/PIXSELL