'prošli lišo'

U potresu kod Fužina nema ozlijeđenih: Pao dio krova u Rijeci, oglasio se župan

25.03.2024 u 11:40

Bionic
Reading

Prema izvješćima mjerodavnih službi, nakon jačeg potresa u nedjelju, kojemu je epicentar bio kod Fužina, te nešto kasnijeg slabijeg potresa kod Senja, nije bilo materijalnih šteta niti ozlijeđenih, rekao je u ponedjeljak primorsko-goranski župan Zlatko Komadina

Potres je bio poprilično jak, kratko je trajao i izazvao je dosta neugodnosti građanima, bilo je puno poziva na 112, zvao je i premijer Plenković treba li što pomoći, kazao je Komadina.

No, nije bilo štete, osim što je u Strossmayerovoj ulici u Rijeci pao dio krova ali, srećom, ni na koga. Ovoga puta smo prošli 'lišo' nadam se da će tako biti i ubuduće, istaknuo je Komadina na konferenciji za novinare.

Po podacima hrvatske Seizmološke službe, jučer u 10,21 sati zabilježen je prilično jak potres s epicentrom nedaleko Fužina, oko 20 kilometara jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.

Nešto kasnije istoga dana, u 10,43 sati zabilježena su dva slaba potresa. Jedan je epicentar imao oko 10 kilometara južno-jugoistočno od Senja, a magnituda mu je iznosila 2.5, dok je drugi, naknadni potres s epicentrom kod Fužina, bio magnitude 2.7 prema Richteru.