TRAJE ISTRAGA

U padu malog zrakoplova kod Mostara petero poginulih

13.05.2017 u 18:16

Bionic
Reading

Petero ljudi, među kojima su troje djece, jedna mlađa osoba i pilot, poginulo je u subotu popodne u padu malog sportskog zrakoplova nedaleko od Mostara

'U padu zrakoplova poginuli su pilot, troje djece i jedna mlađa osoba', izjavio je za Hinu ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda. On nije mogao reći što je uzrok pada zrakoplova, dodavši da će se to utvrditi u istrazi koju će provesti državna Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Iz te agencije za Hinu nisu mogli potvrditi tko se nalazio u zrakoplovu. 'Nemamo službenu informaciju tko je bio u zrakoplovu. Obaviješteni smo da je s veze nestao zrakoplov u 15.53. Odmah nakon toga toranj u Mostaru je dojavio da je vidio pad, veliku eksploziju i požar. Odmah je angažiran Centar BH ANSA-e koji je pokrenuo spasilačku akciju i obavijestio sve službe na terenu', rekli su za HINA-u iz BHANSA-e.

Na mjestu pada zrakoplova u južnoj zoni Mostara između naselja Jasenica i kompanije Aluminijski kombinat nalazi se veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca, a policija je ogradila širi prostor.

Tijekom dana u zračnoj luci Mostar organizirana je manifestacija 'Dani otvorenih vrata' tijekom koje su izvođeni skokovi iz zrakoplova te panoramski letovi iznad Mostara.