situacija stabilna

U Osječko-baranjskoj županiji tri nova slučaja, preminuo muškarac; za vikend inspekcija pročešljala 78 lokacija, na 11 uočene nepravilnosti

31.08.2020 u 11:26

Bionic
Reading

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 71-godišnji Osječanin, a u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji tri su novozaražene osobe Covidom-19, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite

Umrli 71-godišnji Osječanin, osim zaraze koronavirusom, imao je i drugih kroničnih oboljenja.

U protekla 24 sata u laboratoriju osječkog KBC-a testirano je 220 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Novooboljele osobe su s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci, priopćili su iz Stožera. U osječkom KBC-u trenutno je hospitalizirano 18 osoba, od kojih je jedna na respiratoru.

Ukupno su od pojave epidemije koronavirusa na području županije oboljele 774 osobe, s tim da je 686 do sada izliječeno, umrlo je 25 osoba.

Trenutno je aktivan 61 slučaj Covid zaraze, navode u županijskom Stožeru. Prema ocjeni epidemiologa trenutna situacija u vezi koronavirusa na području županije je stabilna i pod kontrolom, sve pozitivne osobe su pod nadzorom, kao i njihovi kontakti koji se ažurno obrađuju, zaključio je Stožer na danas održanoj sjednici.

Epidemiološka služba županijskog Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciju je u posljednja 24 sata stavila 13 novih kontakta, pa je trenutno u samoizolaciji 310 osoba.

  • +10
Gužva u Šibeniku na testiranju za koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Policija je provjerila 10 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja.

Inspektori civilne zaštite tijekom vikenda obavljali su pojačani nadzor, osobito nad svadbama, noćnim klubovima, benzinskim postajama i trgovinama. Prilikom 78 nadzora uočene su nepravilnosti na 11 lokacija. Najčešće je riječ o nenošenju maski, nepoštivanju ograničenja maksimalnog broja osoba u objektu te radu nakon ponoći.

Za te su nepravilnosti izdana upozorenja, ističu u osječko-baranjskom Stožeru Civilne zaštite.