OČISTITE ISPRED SVOGA PRAGA

U Osijeku 130 kazni zbog nečišćenja snijega

10.12.2012 u 18:03

Bionic
Reading

Samo do podneva osječki komunalni redari ispisali su više od 130 kazni onima koji nisu očistili ispred svog praga, javlja Media servis. Iako su ispisali tolike kazne, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Osijeka Ivica Šiškić požalio se kako nije uvijek lako naći vlasnike objekata

'Najveći su problem objekti koji su napušteni ili imaju više vlasnika', rekao je novinarima Ivica Šiškić, šef osječkih komunalnih redara, no i ukazao kolike su predviđene kazne onima koji nisu očistili snijeg.

Kazne za neočišćeni snijeg ispred osječkih zgrada su za fizičke osobe 500 kuna, obrtnike 800, za pravne osobe 2.000, te još 500 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

No Osječani su očito poslušali savjete liječnika, pa nisu izlazili van tijekom vikenda. Na to ukazuju informacije iz osječke Hitne medicinske pomoći gdje su, kako je Media servisu potvrdio dr. Blaženko Vinković, zabilježili 'tek nešto više poziva tijekom vikenda'.

'Imali smo više od 200 poziva. Svaki dan vikenda imali smo po 80-ak intervencija. Danas je nešto mirnije. Povećan je opseg posla nego uobičajeno. Bilo je padova, ali ništa zabrinjavajuće', rekao je dr. Vinković.

Na kraju, dao je i savjet kroničnim bolesnicima da se pri izlasku van dobro odjenu i pripaze na nagle promjene temperature.