VRTOGLAVI PORAST

U Novom Sadu trostruko više novih slučajeva nakon otkrića novog soja koronavirusa

25.01.2021 u 17:03

Bionic
Reading

U Novi Sad nova je mutacija koronavirusa stigla zadnjeg dana prošle godine, a danas je u tom gradu zabilježeno čak trostruko više slučajeva nego jučer. Novi soj u Srbiju je donijela žena koje se iz Velike Britanije vratila u Novi Sad

Srpski ministar zdravstva Zlatibor Lončar sinoć je rekao da se radi o ženi koja je 1958. godište, da se ona vjerojatno zarazila u avionu i da je osjetila tegobe poslije tri dana.

U Srbiju je iz Velike Britanije stigla 31. prosinca, a mutacije je otkrivena nakon desetak dana. Iz srpskog kriznog stožera jučer su poručili kako su pronađeni svi njeni kontakti te da ga žena nije dalje raširila.

Ipak, u Novom Sadu je danas zabilježeno trostruko veći broj oboljelih u odnosu na prethodni dan. Dok je jučer u tom gradu zabilježeno 27 novih slučajeva, danas zabilježeno njih čak 98, piše Blic.

Dobra vijest je da je broj oboljelih u glavnom gradu Srbije pao za gotovostotinu novih slučajeva u odnosu na jučer, te prema posljednjem podatku Beograd ima 359 zaraženih. U svim ostalim gradovima u Srbiji bilježi se manje od 100 novooboljelih.