ODLIČAN REZULTAT

U najtežim vremenima čitatelji još više vjeruju tportalu: U ožujku smo zauzeli drugo mjesto na Gemiusu s više od dva milijuna čitatelja!

07.04.2020 u 10:33

Bionic
Reading

Tijekom ožujka tportal je posjetilo više od dva milijuna čitatelja, što je rekordan rezultat u povijesti postojanja tportala

Prema podacima platforme Gemius, koja se bavi mjerenjem čitanosti i dosega portala na domaćoj medijskoj sceni, tportal je prošli mjesec posjetilo 2.002.510 jedinstvenih korisnika, čime je drugi po čitanosti u Hrvatskoj, odmah iza web izdanja 24 sata. Pritom je tportal ostvario doseg od 69 posto od ukupne internetske populacije u Hrvatskoj.

'U iznimno teškim vremenima, o kojima nismo mogli ni sanjati, tportal je pokazao da nam čitatelji još više vjeruju i da smo jedna od vodećih news adresa za provjeren i relevantan sadržaj. I prije krize, u kojoj smo se zatekli zbog koronavirusa i potresa u Zagrebu, redakcija tportala je kreirajući sadržaj njegovala ozbiljan pristup, ne podliježući neprovjerenim informacijama ili uznemiravanju javnosti. Tako radimo i sada, u ovim iznimno izazovnim vremenima, a nastavit ćemo i u budućnosti. Odličan rezultat temelji se na uigranom i jakom uredničkom i novinarskom timu te na snažnom autorskom i komentatorskom sadržaju', izjavila je ovom prigodom Danijela Jozić, glavna urednica tportala.

Podsjetila je i na istraživanje Reutersova instituta (Reuters Institute Digital News Report 2019), prema kojem je prošle godine tportal zauzeo prvo mjesto među hrvatskim portalima prema povjerenju koje mediji uživaju kod čitatelja.

Vrijedi istaknuti i to da je u ožujku zabilježen značajan broj dolazaka s platformi Facebook i Instagram, na kojima tportal prati više od 350 tisuća pratitelja, koji pokazuju velik engagement prilikom dijeljenja vijesti s tportala.

Rast tportala prate i uspješni komercijalni projekti te native kampanje tportala redovito ulaze u finale domaćih i međunarodnih natjecanja.