MILORAD PUPOVAC

U Hrvatskoj antisrpska kampanja, izbori izlaz iz kaosa i nestabilnosti

05.06.2016 u 12:22

Bionic
Reading

Predjsednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik SDSS-a u Saboru Milorad Pupovac ocijenio je da se Hrvatska vratila u devedesete godine prošlog stoljeća i da je obnovljena antisrpska kampanja.

'Hrvatska se vratila u devedesete, s tendencijom rehabilitacije i četrdesetih godina 20. stoljeća. Nova Vlada koja sada više de facto i ne postoji, potpuno je isključila Srbe i druge manjine iz svog programa, a uključila ekstremno desne i ekstremno konzervativne grupacije', rekao je Milorad Pupovac u intervjuu za nedjeljno izdanje beogradskih Večernjih novosti.

Pupovac je ocijenio da su u Hrvatskoj obnovljeni isključivi nacionalizam, netolerancija i antimanjinska, a posebno antisrpska kampanja, što su procesi koji su se naglo pogoršali od prijema te zemlje u Europsku uniju.

'U Bruxellesu, kao i na drugim mjestima, kada je riječ o politici, posebno srpskoj, ne možete naići na razumijevanje. Osim toga, Europa ima i svoje velike probleme. Treba samo biti ustrajan i pronaći adekvatan način komunikacije', rekao je Pupovac, a prenosi televizija N1

On je dodao da ohrabruje građanski otpor ustaškim idejama koji postoji u Hrvatskoj, ali da je presudno da se tome suprostave i HDZ i Crkva.

Pupovac je također ocijenio da će Hrvatska, prvi put od osamostaljenja, imati izvanredne parlamentarne izbore i da to postaje sve izgledniji izlaz iz, kako je ocijenio, 'političkog kaosa i nestabilnosti'.