sukob na delti

U centru Rijeke potukla se dvojica mladića, a jedan je na suparnika nahuškao i psa

13.07.2021 u 13:03

Bionic
Reading

Dovršeno je kriminalističko istraživanje vezano uz narušavanje javnog reda i mira u središtu Rijeke u noći 7. srpnja

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje vezano uz narušavanje javnog reda i mira u središtu Rijeke u noći 7. srpnja. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 18-godišnjak na platou hotela i na području Delte vikom narušavao javni red i mir, pozivajući pritom na tuču 22-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nadalje, utvrđeno je da je 22-godišnjak fizički napao 18-godišnjaka zadavši mu više udaraca dok ga je njegov pas više puta ugrizao. U ovom događaju 18-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv obojice je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet optužni prijedlog, i to: protiv 22-godišnjaka zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja na javnom mjestu i držanja životinja bez nadzora, a protiv 18-godišnjaka zbog odavanja pijančevanju i tuče i vike na javnom mjestu.

Također, 22-godišnjaku je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o veterinarstvu, zbog čega je o ovom događaju policija obavijestila inspekciju nadležnu za daljnje postupanje.