BUDIMIR O AKTUALNOJ SITUACIJI

'U BiH je na djelu puzajući državni udar'

26.06.2012 u 22:07

Bionic
Reading

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir izjavio je u utorak kako se u BiH trenutačno provodi 'puzajući državni udar', optuživši za to Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP BiH), odnosno njezina predsjednika Zlatka Lagumdžiju

Komentirajući odluku SDP-a, HDZ BiH, HDZ 1990. i Saveza za bolju budućnost (SBB) da mimo redovite sjednice zastupničkog doma parlamenta FBiH ranije tijekom dana smijene predsjedatelja tog tijela Denisa Zvizdića iz Stranke demokratske akcije (SDA) i njegova zamjenika Stanka Primorca iz Hrvatske stranke prava (HSP), Budimir je izjavio kako je to dokaz da se u BiH pokušava uspostaviti diktatura, čiji je temeljni cilj provedba interesa nekih stranaka i njenih lidera poput Lagumdžije

'Ako predsjednik SDP-a, koji je poželio mijenjati svoje koalicijske partere, ne osjeti potrebu ni konzultirati predsjednika Federacije BiH, sjesti s njim i razgovarati, nego na ovakav grub, bahat, nekorektan i nepošten način pokušava prisiliti predsjednika FBiH da to prihvati, onda je to neka vrsta nasilničkog ponašanja. A ako se to prenese na državne institucije, onda je to puzajući državni udar', izjavio je Budimir u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV).


Budimir je kazao kako je osobno spreman raspustiti federalni parlament, odnosno zatražiti raspisivanje izvanrednih izbora ako ne bude drugog načina da se riješi sadašnja kriza i prekine bezakonje.

Dodao je kako aktualna politička kriza potvrđuje da su sadašnji vođe političkih stranaka u BiH glavni uzrok problema u kojima se zemlja nalazi.