KLIKNITE I MI SMO

Tumblroll - Petra Belc

11.05.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Kako u životu, pa tako i na Tumblru, Petra svoje vrijeme dijeli s malom, ali pomno odabranom grupicom - kvaliteta prije svega. Neke tumblre već znate, neki nalikuju jedan drugom, ali svima im je zajedničko jedno – ogroman potencijal da vas nadahnu da stvarate i pronađete ljepotu u svakodnevnom životu

Lisa Wiseman
Voli kuhati, a nadraži su joj sastojci rajčica i češnjak. Nosi japanke tijekom čitave godine, ovisna je o polaroidu i fotografira čitavo vrijeme. Američka fotografkinja Lisa Wiseman na svom tumblru piše o radu na setu, fotografiji i svom životu. Lijepo i inspirativno.

Very special porn
Već je predstavljen na stranicama PlanaB na tportalu, ali neka – ovaj tumblr to zaslužuje i preko nekoliko puta. Nije doduše ravan Pirellijevu kalendaru iz 1969, ali se updatea češće. ;)

Look at this fucking hipsterNepresušan izvor zgražanja, hihotanja i sveopće fascinacije. Mogli bi otvoriti i hrvatsku inačicu, s obzirom na to da su se razmilili i po našim gradovima. Da, ljudi u kreativno-stvaralačkom zanosu ponekad doista pređu granice normalnog. Pogledaju li se ikada u ogledalo?

SabinoOvaj dvadesetdvogodišnji Čileanac, student i amaterski fotograf zapravo i nije bloger, već re-bloger - posta odabrane fotke s Flickra, linkajući ih na autorske galerije, a njegov se ukus gotovo savršeno poklapa s mojim.

The Only Magic Left is Art

Svašta nešto vintage, pretenciozno, kičasto i zanimljivo - fotke, linkovi, crteži... Ako imate volje probijati se kroz hrpu često i bezveznog šarenila, možete iskopati kakvo draguljče. Ali ok, priznajem, privukao me njihov lejmerski manifest.Unhappy hipstersMislim da ih ne moram dodatno predstavljati. Apsolutni carevi ironiziranja suvremenog arhitektonsko-dizajn-interijerskog preseransa. Apsolutni.

Adjectival
Svaki put kad naiđem na ovakvo neko šesnaestogodišnje stvorenje koje s ukusom i kreativnošću kreira, kurira i stvara umjetnost – zapitam se što je točno s*****o moju generaciju kad smo imali 16. U biti znam, ali nije ni vrijeme ni mjesto...

Photobug
Malo mode, malo asesoara, malo retro i fensi fotkica – još jedan umjetničko-modni tumblrovski pastiš koji s vremena na vrijeme pregledam. I uvijek me nadahne.

Thank God for Girls
Lijepe fotografije lijepih žena. Zapravo i nisu mi toliko bitne fotografije, koliko sve te prekrasne žene na njima. Volim momke, ali svejedno sam estet – a što je na ovom svijetu savršenije od prekrasne žene? Još ako je upakirana u retro grainy fotku? Mmmmm.

Photojojo
Ili u prijevodu – foto-điđa. Sve o fotografiji, tips & tricks, DIY, a imaju i online store s foto-điđama http://photojojo.com/store/ Prava mala inspirativna foto-meka.