korak po korak

Trut komentirao kako bi izgledalo potencijalno otvorenje frizerskih salona

18.04.2020 u 18:54

Bionic
Reading

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut bio je gost današnjeg Dnevnika televizije N1

Na pitanje brine li ga postepeno ublažavanje mjera kazao je kako Stožer o svemu promišlja te kako će i dalje aktivno pratiti situaciju. "Mi o svemu tome promišljamo. Nacionalni stožer će i dalje pratiti aktivnosti i trendove i sukladno njima donositi odluke. Svaki rizik ima svoj izgled i pitanje te to treba pratiti", kazao je Trut za N1.

"Što se tiče e-propusnica one se ne ukidaju, samo se na razini županija daje mogućnost da županijski stožeri cijelu županiju proglase slobodnom zonom za putovanje. Građani sada ne mogu napuštati mjesto prebivališta, a sada će to biti na razini županije da odluče", kazao je Trut.

Što se tiče putovanja između Grada Zagreba i zagrebačke županije, Trut smatra kako će u razgovorima ta dva stožera doći na ideju kako da spoje tu aglomeraciju i da to funkcionira, smatra Trut.

Komentirao je i kako bi izgledalo potencijalno otvorenje frizerskih salona.

"Apsolutno kada dođe do toga, trebat će postići najveću razinu i mjere zaštite socijalnih kontakata da ne bi došlo do prenošenja virusa", kazao je Trut.

Što se tiče zaštitnih sredstava, njih ima dovoljno za idućih četrdesetak dana, smatra Trut. "Što se zaštitnih sredstava tiče, Vlada Republike Hrvatske osigurala je zaštitna sredstva za sve radnike i službe kojima su ona potrebna. Sutra dolazi novi avion iz Kine s oko 68 tona zaštitne opreme koja će biti proslijeđena službama", kazao je Trut.

Osvrnuo se i na činjenicu kako su neki kafići, primjerice, radili. Kazao je kako se sve dojave prijavljuju.

"Sve informacije koje dobijemo, a govore o takvim situacijama mi provjeravamo. Zadnja brojka koju znam od prije nekih tjedan dana jest da je oko 340 takvih mjera izrečeno", istaknuo je Trut.