PREMIJER NE PODNOSI 24SATA?

Trupčević podnio ostavku zbog Milanovićeve prijetnje

13.06.2013 u 18:02

Bionic
Reading

Boris Trupčević, direktor Styrije za Hrvatsku, koja je vlasnik novina Večernjeg lista, 24sata i Poslovnog dnevnika, podnio je ostavku na mjesto predsjednika HUP - Udruge novinskih izdavača zato što, kako navodi u ostavci, 'njegovo djelovanje na toj funkciji više nije moguće'

'Povod ostavci je jutrošnja izjava predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića, a koju doživljavam kao izravnu prijetnju svim izdavačima i svim tiskanim medijima, da će, ako se nastavi s preispitivanjem prijedloga Zakona o PDV-u, svim izdavačima biti ostavljena porezna stopa od 10 posto umjesto najavljene stope od 5 posto. Takav potez Vlade za posljedicu bi imao nesagledivu štetu za čitavu izdavačku industriju, a posebno za egzistenciju profesionalaca koji u njoj rade. Ne želim ni na koji način snositi odgovornost za takav ishod sutrašnjeg saborskoga glasovanja, iako je potpuno jasno da isključivu odgovornost snosi Vlada RH i vladajuća koalicija. Odluka je njihova', tvrdi Trupčević u objašnjenju ostavke.

Navodi kako se sada 'već očito da se diskriminirajući zakon donosi zbog animoziteta predsjednika Vlade i njegovih suradnika prema dnevnim novinama 24sata, čime se usputno i druge novine uzimaju kao taoci takve situacije'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE