PREVIŠE TROŠI

Trump previše troši na kampanju, budžet mu još više zaostaje za Bidenovim

21.02.2024 u 06:56

Bionic
Reading

Nakon prikupljanja novca u siječnju, Donald Trump financijski još više zaostaje za Joeom Bidenom, pošto je više potrošio na oglase i ostale troškove nego što je prikupio od donatora, pokazuju dokumenti objavljeni u utorak

Trump je na kraju prošlog mjeseca imao nešto više od 30 milijuna dolara nakon uspješih republikanskih predizbora u Iowi i New Hampshireu, što je manje od oko 33 milijuna dolara mjesec dana ranije, objavio je njegov izborni stožer u dokumentima saveznom izbornom povjerenstvu.

Biden, koji vodi lakšu utrku za nominaciju Demokratske stranke, objavio je u dokumentima dostavljenima povjerenstvu da je siječanj završio s 56 milijuna dolara u odnosu na 46 milijuna u prosincu prošle godine.

Trumpov stožer je objavio da je u siječnju prikupio 8,8 milijuna dolara a potrošio više od jedanaest milijuna, uključujući više od pet milijuna dolara na oglase i poštu.

Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bidenova kampanja je u siječnju prikupila 15 milijuna dolara i potrošila nešto manje od šest milijuna. Kada se zbroje računi kampanje s ostalim izbornim računima u Demokratskoj stranci, Biden je skupio ukupno 130 milijuna dolara.

Trump je ranije pokazao da može pobijediti na izborima i kada njegovi suparnici troše više od njega, kao što je bio slučaj s Hillary Clinton 2016. Prema nacionalnim anketama Trump i Biden su u tijesnoj utrci i u studenome se očekuju neizvjesni izbori.