TEŠKE OPTUŽBE

Trojicu riječkih policajca koji su kod privođenja brutalno pretukli muškarca čeka sud

29.04.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Trojica službenika riječke Prometne policije I.S., D.K. i S.Ž. ipak će sjesti na optuženičku klupu Općinskog suda u Rijeci zbog kaznenog djela protiv života i tijela odnosno nanošenja osobito teških, po život opasnih ozljeda Riječaninu I. Ž. kojeg su priveli u rujnu 2015.

Za njegovo uhićenje imali su opravdane razloge, ali je I. Ž. pet dana nakon privođenja završio na operaciji zbog unutrašnjeg krvarenja. Imao je razdor trbušne maramice, slezene i opornjaka, sa serijskim prijelomom rebara, donosi Novi list.

fotopregled

Povijesni dogovor dviju Koreja, uhićenje šefa hakerske bande i Bandićev poraz obilježili su tjedan

Pogledaj galeriju

Nakon provedene istrage, prikupljenih iskaza i dokumentacije, te nakon što je i u nalazu medicinskog vještačenja potvrđeno da su ove ozljede I. Ž.-a mogle nastati tijekom policijskog postupanja, riječko je tužiteljstvo smatralo da ima dovoljno dokaza da protiv policajaca podigne optužnicu za kazneno djelo iz članka 119. Kaznenog zakona. Sada ju je potvrdilo i optužno vijeće Općinskog suda u Rijeci.

Ukoliko policajci I.S., D.K. i S.Ž. budu proglašeni krivima za ovo teško kazneno djelo, prijeti im zatvorska kazna od tri do dvanaest godina jer ih se inkriminira da su ga počinili namjerno i svjesno, k tome još na službenoj dužnosti.