crna subota

Tri smrti u jedno prijepodne: U Rovinju se utopio fratar, u Vranjicu ronioc, a u NP Krka našli mrtvu osobu

10.07.2021 u 16:33

Bionic
Reading

Samo tijekom subotnjeg prijepodneva u Hrvatskoj su preminule tri osobe, najvjerojatnije od utapanja. Jedan ronioc u Vranjicu, jedna na plaži Nacionalnog parka Krka te stariji rovinjski fratar

Dugogodišnji ronilac i počasni član svih ronilačkih klubova županije (72) umro je u subotu prilikom sudjelovanja u ekološkoj akciji čišćenja podmorja i kopna u Vranjicu.

Nešto prije 11 sati umro je 72-godišnji ronilac te je zbog toga akcija odmah prekinuta, a održavala se u organizaciji Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti". Čišćenje je započelo u 8 sati na južnom području Vranjičke rive, ispred Brodoremonta, a trebalo je trajati sve do podneva.

U njoj je sudjelovao Ronilački ekološki klub Solin, Ronilački klub Giričić iz Kaštel Gomilice, pokret "Exticion Rebbellion", te inicijative "Čisteći medvjedići" i Extreme Enduro klub Solin. Svoj obol akciji dali su i mještani Vranjica koji su roniocima ustupili svojih pet brodica.

U eko-akciji čišćenja priobalja i podmorja kod Pule prikupljeno tri kubika otpada.

Kako je Hini objasnila Marijana Grubić iz Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti", odlučili su se na čišćenje podmorja i kopna nakon što su vidjeli snimke podmorja koje su ih šokirale jer ta se mjesta nisu godinama čistila, pa se u moru nakupilo dosta smeća koje se s vremenom uglavnom odbacivalo s brodica.

"Prvo izražavam sućut obitelji umrlog ronioca. Žao nam je što se to dogodilo. A što se akcije tiče, u ta smo dva i pol sata uspjeli očistiti podmorje tako što je iz njega izvađeno dva kubika smeća. Toga bi bilo puno više, ali smo akciju prekinuli. Kada dođemo malo sebi od pretrpljenog šoka, najvjerojatnije ćemo je ponoviti jer nam je cilj izvaditi što više smeća iz podmorja", izjavila je Grubić.

Na plaži Nacionalnog parka Krka nađeno tijelo, sumnja se na utapanje

Na plaži na području Piska u Nacionalnom parku Krka u subotu ujutro je, iz još neutvrđenih razloga, smrtno stradala jedna osoba, priopćili su iz uprave Nacionalnog parka.

  • +7
Tragedija u NP Krka: Čuvari prirode na plaži pronašli mrtvu ženu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na području Piska, plaži koju koristi lokalno stanovništvo u Nacionalnom parku „Krka“, smrtno stradala jedna osoba iz zasad još neutvrđenih razloga.

Nakon dojave čuvara prirode Parka, odmah su obaviještene nadležne službe, stoji u priopćenju ravnateljice NP Krka Nelle Slavice. U tijeku je očevid PU šibensko-kninske na terenu kako bi se utvrdile okolnosti nesretnog događaja te identitet stradale osobe.

Utapljanje u NP Krka Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Rovinju se utopio fratar

Na plaži kod rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciji "Dr. Martin Horvat" jutros nešto poslije 8 sati utopila se stariji muškarac.

U Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave istarske doznaje s da je dojava stigla u 8.38 sati iz Županijskog centra 112. Potvrđeno je da se radi o muškarcu rođenom 1946. godine.

Glas Istre neslužbeno doznaje da se radi o 74-godišnjem  fratru Marijanu Glamočaku koji je svakog jutra odlazio na kupanje.

Biti će obavljena obdukcija da bi se utvrdio točan uzrok smrti.