NAČELNIK TRAŽI POMOĆ PSIHOLOGA

Treće samoubojstvo u istom selu u tri mjeseca

Bionic
Reading

Uz prugu Zagreb - Vinkovci, u okolici Starih Mikanovaca, u utorak navečer zamijećeno je beživotno tijelo obješeno o električni stup. Tijelo je oko 21.30 sati zapazio strojovođa vlaka

17-godišnji Ivan Cindrić pokopan je u ponedjeljak

U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj potvrdili su da je riječ o samoubojstvu. Prema neslužbenim saznanjima, riječ je o 22-godišnjem Berislavu Čaviću iz Starih Mikanovaca, no tijekom srijede očekuje se obdukcija na Odjelu patologije Opće bolnice Vukovar kojom će se točno utvrditi identitet mrtvog mladog muškarca.

U Starim Mikanovcima, selu u okolici Vinkovaca, to je treći suicid u posljednja tri mjeseca. Sredinom rujna samoubojstvo vješanjem počinio je 17-godišnji nogometaš, a u nedjelju je, nakon tri dana potrage, u šumarku kraj sela pronađeno tijelo 17-godišnjaka, srednjoškolca iz Starih Mikanovaca, koji je također suicid počinio vješanjem, piše Jutarnji.hr. On je svoje samoubojstvo najavio na Facebooku oproštajnim pismom.

Otkad su u vinkovačkoj Poljoprivredno-šumarskoj školi unatrag tri mjeseca dva učenika počinila samoubojstvo, sve se više učenika javlja na razgovor s pedagoginjom, a da imaju psihologa, on bi bio još zaposleniji.

'Nemam slobodnog trenutka, jedan učenik izađe, drugi uđe. Posebice nakon posljednjeg samoubojstva jer ih je potreslo što su u kratko vrijeme izgubili dva prijatelja.

U razgovoru se otvaraju, a najvažnije je da ono što drže u sebi nekome kažu. Pozivam učenike koji imaju problema, a misle da njihova pedagoginja može pomoći, da samo dođu.

Nakon tragičnog događaja s Josipom Klasnićem, ovdje je dugo boravio tim za krizna stanja tako da smo svi, ne samo pedagog i ravnatelj nego i svi nastavnici, dobro educirani za ovakva stanja i možemo pomoći djeci', kaže pedagoginja škole Kristina Gugić za Večernji.hr.