dr. natko beck:

'Trebamo puno više pravih uzora za djecu, a tportalovi vizionari mogu biti baš ti idoli; guramo prave vrijednosti kao bitne i poželjne'

26.10.2022 u 11:46

Bionic
Reading

U želji da izdvoji pojedince koji razmišljaju izvan okvira i svojim djelovanjem mijenjaju društvo, gospodarstvo i sliku Hrvatske na bolje – od uspješnih lidera i istaknutih poduzetnika do inovatora koji su uzor mlađim naraštajima – tportal je pokrenuo veliki medijski projekt, izbor Vizionara godine

Riječ je o godišnjoj nagradi koja se dodjeljuje u pet kategorija: gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport, uz izdvojenu nagradu za glavnog Vizionara godine. Naših 100 suradnika, autora, komentatora i sugovornika nominira po svom sudu najbolje u tih pet kategorija, a nominirani ulaze u finalni izbor glavnog žirija koji će činiti deset uspješnih ljudi iz domaćeg biznisa i društva. Na društvenim mrežama već se nagađa o pobjednicima, a naši čitatelji su u velikoj anketi otkrili što smatraju najvećim plusovima u Hrvatskoj te u kojim područjima vide najveće pomake, ali i probleme.

Raduje nas to što su projekt podržali neki od najvažnijih dionika hrvatskog gospodarstva i društva. Među njima je i dr. Natko Beck, vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak koji je zahvaljujući svojoj informativnoj i edukativnoj ulozi na društvenim mrežama proglašen najboljim komunikatorom za 2020.

'Volim i podržavam ovakve akcije svim srcem jer smatram da mladima trebaju uzori. Super je to da sportaši i medijske zvijezde budu na svim naslovnicama, plakatima, reklamama, ali trebamo puno više pravih uzora za djecu. Vizionari mogu biti baš ti idoli, guramo tako prave vrijednosti kao bitne i poželjne. U školama su djeca sklonija podržavati one koji sjajno igraju nogomet, a dramatično manje one koji su dobri u matematici ili fizici. Nadam se da ovakvi projekti i nagrade mogu malo pomaknuti taj balans na stranu znanosti, filozofije, umjetnosti i poslovnih ideja', poručio je Beck.

  • +7
Natko Beck Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Proglasit ćemo pobjednike i dodijeliti nagrade na konferenciji Vizionar godine, koja će se održati početkom 2023., a taj ćemo važan događaj zaključiti aktualnom diskusijom o ključnim temama za razvoj Hrvatske s najvažnijim predstavnicima domaćeg gospodarstva i društva. S ovim ćemo projektom nastaviti održavajući ga cijele godine te kontinuirano otkrivati one koji mijenjaju perspektivu Hrvatske i dati im zaslužen medijski prostor.