puljak o požaru

'Tražit ćemo ostavku premijera koji je vrijeđao Splićane'

24.07.2017 u 10:03

Bionic
Reading

Požar u Dalmaciji progutao je područje veličine 6300 nogometnih igrališta, slikovito je razmjere katastrofe opisala predsjednica stranke Pametno i potpredsjednica Gradske skupštine Splita Marijana Puljak te će zatražiti ostavku premijera jer je 'svojim izjavama vrijeđao građane Splita iznoseći neistine kako bi zaštitio stranačke kolege', ali i Ante Sanadera. Istovremeno će zatražiti odgovornost splitskog gradonačelnika jer nisu angažirani svi materijalni i ljudski resursi

'Pozivam građane Splita da danas, u ponedjeljak, u 20.30 sati dođu na prosvjed na Zapadnoj obali. Pozivam ljude da podrže zahtjeve jer ćemo doslovno izgorjeti svi ako isti ostanu na vlasti', pozvala je Puljak gostujući u Novom danu N1 televizije.

Zahvaljujući vatrogascima, Torcidi i gađanima koji su se sami organizirali i spasili živote, nakon požara sada se događa, smatra ona, ono što je uobičajeno: 'Umanjuje se značenje požara, izjave su bile uvredljive, govorilo se da je on atraktivan, da ne treba paničariti, a ljudi su goloruki išli u vatru.'

'Netko mora snositi odgovornost'

'Nakon požara smo analizirali činjenice i netko mora snositi odgovornost za to', dodala je ona, napominjući kako grad nije bio spreman, kao ni vertikala zapovijedanja, hidranti na rubnim dijelovima nisu funkcionirali, a govorilo se da civilna zaštita nije potrebna te da vojska nije nužna.

'Vidi se što je sve zakazalo, ali i odgovornost čelnih ljudi. Tražit ćemo ostavku premijera koji je doslovno svojim izjavama vrijeđao građane Splita, koji je iznosio neistine kako bi zaštitio stranačke kolege, a tražit ćemo i ostavku Ante Sanadera te odgovornost gradonačelnika Splita jer nisu angažirani svi materijalni i ljudski resursi', poručila je Puljak, strahujući da se požar ne obnovi jer napominje da vatrogasci govore da rade sa zastarjelom i nedostatnom opremom.   

Što bi se dogodilo da je Karepovac eksplodirao?

'Karepovac nije bio branjen, a što bi se dogodilo da je on eksplodirao? Sredstva za njegovu sanaciju bivši gradonačelnik Željko Kerum nije namjenski potrošio i tražit ćemo kaznenu odgovornost bivšeg gradonačelnika. Sam natječaj za izvođača sanacije Karepovca je poništen, ali stvarno hitno treba riješiti taj problem', kazala je potpredsjednica splitske Gradske skupštine.

Osvrćući se na konstituirajuću sjednicu, rekla je kako je većina formirana onako kako su i očekivali.

'Bojim se ove koalicije koja se bavi političkom trgovinom, za građane Splita ne očekujem ništa pametno... Takvu politiku ne možemo i nećemo podržati, a HDZ je opcija koja je dovela državu na rub siromaštva', rekla je Puljak.

Što se tiče ostavke ministra obrane Damira Krstičevića, za stranku Pametno to je igrokaz kako bi se skrenula pažnja s glavnih odgovornih.

'To je još jedan od načina na koji djeluje politika - proizvedimo mini krizu i skrenimo pažnju s bitnih stvari', poručila je Splićanka Marijana Puljak.