prosvjed medicinskih sestara

'Tražimo veće plaće, bolje uvjete i više radnika!'

03.05.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Pod motom "I mi smo zdravstvo" medicinske sestre, tehničari i nezdravstveno osoblje u srijedu su ispred četiri bolnice u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku u 11 sati započeli mirne prosvjede kojima traže veće plaće

Polusatni prosvjedi održavaju se u Zagrebu – ispred kliničkih bolnica Merkur i Dubrava, u Splitu ispred KBC-a te u Dubrovniku ispred tamošnje opće bolnice.

'Ovdje sam da iznesemo svoj glas i uputimo na segregaciju u zdravstvu gdje je jedan dio zdravstva dobio nagradu, a drugi nije. Takva segregacija nije dopustiva u sustavu koji funkcionira kao jedinstven', kazao je jedan od prosvjednika Željko Benc, prenosi N1.

'Jako smo potplaćeni, puno radimo, velik je omjer medicinskih sestara na broj pacijenata koji je zahtjevaju puno više nego što im možemo pružiti. Tražimo veće plaće, bolje uvjete i veći broj radnika', poručio je Rober Siladi s jedinice intenzivnog liječenja – kirurški šok.

Ono što im je ponudila Vlada nije dovoljno jer se liječnicima povećava plaća za 10 posto, a njima povećava 3-5 posto.

'Nismo oni iza nekoga već smo ravnopravni sa svima, želimo biti uz liječnike, a ne daleko iza liječnika', poruka je s mirnog prosvjeda ispred KB Dubrava.

'Drago mi je da imate snage reći da niste zadovoljni kao radnici. Nije dobro da se svi jednako ne tretirati. U avioprijevozu, je li dovoljan samo pilot – što da nema onih koji moraju održavati avion, natočiti gorivo, počistiti…? Svi su u sustavu važni!', poručio je Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

  • +8
Prosvjed medicinskih sestara Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic