ZATAŠKAVANJE CURENJA DIZELA NA ŽITNJAKU

Traži se ostavka šefa JANAF-a

26.07.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić javno je pozvao predsjednika Uprave JANAF-a Antu Markova da podnese ostavku zbog pokušaja zataškavanja eko incidenta koji se dogodio u petak u krugu regionalnog terminala naftnih derivata na Žitnjaku

Podsjetimo, do incidenta je došlo prilikom pretakanja eurodizela između dvaju spremnika zapremine 2.000 m3 odnosno 680 m3, kada je istekla je za sada neutvrđena količina goriva.

Do curenja je došlo, kako je utvrdilo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša, zbog 'pogrešnog spajanja cjevovoda obavljanog prethodnog dana koje je obavljala tvrtka Montmontaža N.E.P'. Prve informacije govorile su da je iscurilo između dvije i tri tisuće litara goriva, a dan nakon incidenta, Kalinić je ustvrdio da je iscurilo 130 tisuća litara.

U poduljem pismu koje je poslao medijima, u kojem daje kompletnu kronologiju bezuspješnog pokušavanja da od JANAF-a dobije bilo kakvu informaciju, Kalinić proziva Markova i odgovorne u JANAF-u za pokušaj zataškavanja curenja eurodizela u vodozaštićeno područje treće zone na kojem se rezervoari nalaze.