RODITELJI NE MISLE DA SE UBIO

Traže ekshumaciju tijela policajca Dine Molnara

05.02.2014 u 15:06

Bionic
Reading

Saborski Odbor za predstavke i pritužbe zaključio je danas da bi Državno odvjetništvo, u suradnji s drugim institucijama, trebalo razmotriti mogućnost izdavanja naloga za obdukciju i ekshumaciju tijela policajca Dina Molnara iz Međimurja koji je nađen mrtav u siječnju prošle godine

Svjesni smo ovlasti Odbora, ne možemo ih prelaziti, no ipak želimo da se otkloni svaka sumnja izražena u predstavci, rekao je predsjednik Odbora Dinko Burić.

Odboru su se predstavkom obratili policajčevi roditelji Josip i Draga, ne slažući se sa službenom, policijskom verzijom da je Dino počinio samoubojstvo, navodeći pritom mnoge nejasnoće. Najviše zamjeraju što nije obavljena obdukcija kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo.


Smrt sina i postupanje policije obitelj Molnar povezuje s predstavkom koju je mladi policajac podnio kratko prije smrti, a u kojoj je upozoravao na nezakonitosti u radu svojih kolega. Odbor je u prosincu saslušao roditelje i predstavnika MUP-a koji je istaknuo da je sudski vještak nedvojbeno utvrdio da se radi o samoubojstvu.

Rekao je kako je većina navoda iz Molnarove predstavke bila utemeljena, no da je kod većine nastupila zastara, s tim da je jedan policajac kažnjen.

Ravnateljstvu policije, službama za unutarnju kontrolu i za nadzor MUP-a te Državnom odvjetništvu, Odbor je predložio da kontaktiraju roditelje preminulog polocajca koji navode da na mnoga otvorena pitanja o kriminalističkoj obradi nisu dobili adekvatne odgovore nadležnih tijela.