negativan na koronavirus

Tragedija u đakovačkom Bogoslovnom sjemeništu; preminuo student prve godine

27.06.2020 u 18:45

Bionic
Reading

U Bogoslovnom sjemeništu Đakovo nenadano je preminuo Janoš, bogoslov Subotičke biskupije i student prve godine. Bogoslov je bio negativan na koronavirus

U jeku epidemije koronavirusa i sve većeg broja zaraženih u Đakovu, na službenoj Facebook stranici tamošnjeg Bogoslovnog sjemeništa objavili su kako je nenadano preminuo Janoš, bogoslov Subotičke biskupije i student prve godine. Test na koronavirus bio je negativan.

Objavu prenosimo u cjelosti:

'Primio te Krist koji te je pozvao i u krilo Abrahamovo anđeli te poveli!"

S velikim ganućem prihvatili smo jučer nenadanu smrt našeg brata Janoša, bogoslova Subotičke biskupije i studenta prve godine.

Njegova smrt preklopila se s vremenom kad je i Bogoslovno sjemenište pogođeno kušnjom i opasnostima pandemijske zaraze. Prije nemilog događaja negativni su rezultati testiranja pokazali da, ni preminuli Janoš, kao ni jedan drugi bogoslov, poglavar, profesor i djelatnik, nije zaražen korona virusom. Nakon molitve krunice, u uskom krugu sjemeništa, kratkim liturgijskim obredom ispraćeno je pokojnikovo tijelo.

Mjesto i vrijeme ukopa odredit će se u dogovoru sa Subotičkom biskupijom te rodbinom preminuloga bogoslova.', napisano je u objavi.